ABOUT JCI & Belt and Road


About JCI Hong Kong

Junior Chamber International Hong Kong (JCIHK)(formerly named as “Hong Kong Junior Chamber”), inaugurated in 1950, is affiliated with the worldwide leadership development organization – The Junior Chamber International (JCI). JCI has a worldwide membership of over 200,000 and more than 100 countries around the world.

In Hong Kong, we have about 2,000 members representing a network of highly motivated and forward looking young men and women who are mostly entrepreneurs or executives from a wide range of trades and businesses. The active members are between the ages of 18-40 from 21 local chapters, who make full use of their leisure hours to work for the betterment of the community and themselves.

The purpose of Junior Chamber is to provide development opportunities that empower young people to create positive change.

About Belt & Road

The Belt and Road Initiative refers to the Silk Road Economic Belt and 21st Century Maritime Silk Road, a significant development strategy launched by the Chinese government with the intention of promoting economic co-operation among countries along the proposed Belt and Road routes. The Initiative has been designed to enhance the orderly free-flow of economic factors and the efficient allocation of resources. It is also intended to further market integration and create a regional economic co-operation framework of benefit to all.

Among the 69 countries or regions span across Asia, Africa and Europe of Belt and Road Countries, around 40 JCI present. Belt and Road International Youth Summit provides a great idea and platform with opportunities for economic growth and cultural exchange to young people.

PROGRAM


12-13/4/2018: Shenzhen Trip14/4/2018: Summit14/4/2018: Reception Banquet
12-13/4/2018: Shenzhen Trip
 

This trip is to visit one of high growth cities, Shenzhen. It has many high growth companies. These companies visit are part of the trip.

*China Visa Permit may be required.

12/4/2018
17:00 – 19:00

120 mins

Pick up and Travelling Time to Shenzhen
19:00 – 19:00

90 mins

Dinner
13/4/2018
09:30 – 10:30

60 mins

Pick up and Travelling Time
10:30 – 12:30

120 mins

Company Visits (TBC) – Area around QianHai (前海)
12:30 – 14:00

90 mins

Lunch
14:00 – 15:00

60 mins

Travelling Time
15:00 – 17:00

120 mins

Company Visits (TBC)
17:00 – 19:00

120 mins

Travelling Time to Hong Kong and Dismiss
14/4/2018: JCIHK Belt and Road International Youth Summit
 

Summit is a full day program, including Keynote speaker sharing and 3 breakout sessions about professional service in Hong Kong and China, trade information, business matching.

 

Before 12:00 Exchange & Discussion Session with International Delegates
12:00 – 12:30

30 mins

Opening and Speech from Guest of Honor (TBC)
12:30 – 13:45

75 mins

Keynote Speech

Topic 1China’s Policies which benefit companies from Belt & Road Countries
Tentative
SpeakerRepresentative from Ministry of Commerce (TBC)

Topic 2Hong Kong as a springboard to enter China
Tentative
SpeakerSecretary for Commerce and Economic Development HKSAR (TBC)

Topic 3Get in touch with Innovative Industries in Hong Kong
Tentative
Speaker(TBC)

14:00 – 15:00

60 mins

Result announcement of The Belt and Road Related Survey
15:00 – 15:30

30 mins

Open Discussion Forum with International Youth Leaders
15:30 – 15:45

15 mins

Break
15:45 – 17:45

120 mins

Side Program(s)

Topic 1: Opportunity and Characteristics in Belt and Road Initiative (for Chinese)

Topic 2: Issue to note for startup in Mainland China, e.g. Law and regulations (for Foreigners)

Topic 3: Business Matching (for Everyone)

14/4/2018: Reception Banquet
 

A warm welcome reception banquet will be provided after the Summit.

 

19:00-21:00 120 mins

Reception Banquet Dinner

JOIN OUR SUMMIT ON 12-14 APR 2018, HONG KONG!

BOOK NOW!

We’re delighted to welcome you all to the Belt and Road International Youth Summit in Hong Kong.

The Free Registration is ended at the moment, and next round of official registration will be reopened soon.